bildet viser en linjebil

Trysil RMM: – Alltid beredt når det er behov for hjelp

Veimerkingsentreprenøren EKC Sverige har mange års erfaring som kunde hos Trysil RMM.

“Opp gjennom årene har vi sett flere tekniske nyvinninger fra Trysil RMM, som har hjulpet oss til å bli en bedre entreprenør”, sier kjøretøyansvarlig Johan Långström ved EKC Sverige.”

Johan Långström har i mange år vært operatør av veimerkingsmaskiner med utstyr og teknologi fra Trysil RMM. Han begynte nylig som maskinansvarlig for EKC sine kjøretøy. Dette har gitt ham inngående kunnskap om Trysil RMM både som selskap og om utstyret de leverer.

Super service

Og inntrykket hans av Trysil-bedriften har ikke endret seg opp gjennom årene.

“Nei, jeg har alltid syntes de var gode. Det absolutt beste med Trysil RMM er tjenesten de yter til kundene. Hver gang vi har problemer med noe, er en løsning aldri langt unna”, sier Långström.

Det svenske selskapet har brukt veimerkingsmaskiner fra Trysil RMM så lenge Långström kan huske, og han har aldri kjørt annet enn Trysil-maskiner. Årsaken er rett og slett at Trysil RMM har klart å utvikle produkter og ny teknologi gjennom årene, noe Långström er godt fornøyd med.

Fornøyd med utviklingen

“Jeg føler utviklingen deres har vært veldig bra. I løpet av årene har de oppgradert sin linjedelingsautomatikk to ganger med mye forbedring hver gang. Og det er nok det jeg synes er det beste med Trysil, de blir alltid bedre når de utvikler nye løsninger og teknologi. De har også utvidet sin produktportefølje underveis”, sier han.

“Jeg synes også at de ansatte i Trysil RMM er lette å ha med å gjøre. De forstår utfordringene vi har med en gang og hjelper oss raskt. Trysil RMM har omgjengelige folk, og du får nesten alltid tak i noen, uansett når du ringer. Det er veldig viktig for oss, for vi ønsker å ha minst mulig stillstand på maskinene våre”, understreker Långström.

Og det er én ting han er spesielt fornøyd med.

“Det er det vi kaller dråpelinje, som er en spesiell linjetype for veimerking. De er best i klassen her”, sier han.

bildet viser en mann
Johan Långström / EKC Sverige

Brukervennlig teknologi

Långströms dager i EKC Sverige har endret seg ganske mye på grunn av at han nå har stillingen som kjøretøysjef. Mens han tidligere kjørte veimerkebilene, er han nå med på å bygge og vedlikeholde dem.

“Jeg har mye å gjøre med vedlikehold på gamle maskiner, men vi kjøper mange nye lastebiler også. Det betyr at jeg nå er med fra grunnen av når vi bygger og utruster nye biler”, sier Långström.

Han er veldig fornøyd med hvor brukervennlige veimerkingsmaskinene fra Trysil RMM er.

“Hele systemet deres for veimerking synes jeg er veldig enkelt å bruke og lett å lære. Når vi ansetter nye operatører, går undervisningen og opplæringen veldig raskt”, sier han.

“Utstyret gjør en god jobb. Det er effektive maskiner som legger veimerkingen korrekt i veibanen”, utdyper Långström.

“Er det noe du mener de bør forbedre?”

“Ingenting jeg kommer på her og nå, men det er vel alltid noe. Jeg vil tro at dette er noe de jobber med hele tiden, for å gjøre alt bedre og mer kostnadseffektivt”, konkluderer han.