Bildet viser flere personer fra Trysil RMM samlet på messe i USA.

“Et partnerskap mellom MRL og Trysil RMM kan være starten på ett nytt eventyr”

Jon Kjetil Jutulstad, administrerende direktør i Trysil RMM, er stolt over å endelig ha fått solid fotfeste i USA og Canada med den nylig inngåtte kontrakten med MRL Equipment Company for sin Trafficprinter-teknologi.

«Vi har valgt den beste partneren innen veimerkeutstyr. MRL er den største aktøren i USA. Lykkes vi med dette, vil det være banebrytende i veimerkebransjen i USA. Dette er trolig verdens største marked for veimerking og kan være starten på et eventyr for oss, sier Jutulstad.

MRL og Trysil RMM signerte en distributøravtale bare et par uker før ATSSA-messen i Phoenix, USA tidligere i år.

MRL entusiastisk

«Det gir oss fotfeste i USA og det var viktig å signere avtalen før messen i Phoenix for å kunne vise frem produktet sammen. MRL var også veldig entusiastiske, sier han.

Da ATSSA fant sted i slutten av februar 2023, hadde MRL og Trysil RMM stands side om side i utstillingshallen.

Jutulstad forteller også at Trysil RMM vakte stor oppmerksomhet da de viste «The Piano», som er den delen av Trafficprinter som står for selve printingen av veisymboler.

«Vi var stjernen i showet ved å ha helt ny teknologi. Mange var interessert i det vi hadde å vise frem. Samtidig vil de gjerne se «The Piano» montert på en lastebil for å forstå hvordan det faktisk fungerer», understreker han. »

«Road Trip»

Å bygge en demo maskin er en sentral del av den formelle avtalen. MRL tilpasser en lastebil i USA for å gjøre den klar for installasjon av printerutsyret.

«Vi sender et team til MRL for å bistå med montasjen av utstyret.  Deretter blir det uttesting for å forsikre oss om at alt fungerer som det skal, før vi legger ut på en «road trip» og gjør demoer for potensielle kunder rundt om i USA , sier Jutulstad.

Økt trafikksikkerhet

Konsernsjefen sier også at en av egenskapene som gjør folk interessert i teknologien er at Trysil RMMs Trafficprinter gir økt trafikksikkerhet.

«Når vi printer piler, bokstaver og veisymboler, gjør vi det maskinelt, mens det i dag gjøres manuelt. Når jobben med veimerking styres fra innsiden av lastebilen, fjerner vi personell fra veien. Dette er et viktig sikkerhetstiltak fordi det er mange alvorlige ulykker med veiarbeider til fots i veibanen. På denne måten bedrer vi trafikksikkerheten for arbeidsfolk, sier han.

«Vi har også hørt at det er vanskelig å få tak på veimerkingspersonell i USA nå om dagen, og siden vår automatiserte løsning krever mindre bemanning, tror vi at lanseringen av produktet i år er riktig, sier Jutulstad.

bildet viser en mann som sitter ved skrivebordet

Også i Norden

Samtidig påpeker han at trafikksikkerhet og veimerking også har blitt et fokusområde i Norden, fordi mye av veioppmerkingen fortsatt gjøres for hånd også her.

«Vi har god timing for å komme opp med denne typen teknologi nå. De fleste myndigheter og entreprenører legger stor vekt på trafikksikkerhet, derav stor interesse for hva vi gjør og hvordan vi gjør det. I tillegg til sikkerhetsaspektet er Trafficprinter også kostnadseffektiv. Jeg tror vi er på rett vei med dette for øyeblikket», avslutter Jutulstad.

Fakta om MRL:

MRL Equipment Company Inc. er et selskap lokalisert i Montana som spesialiserer seg på å bygge og distribuere veimerkemaskiner. De er den ledende produsentene i denne industrien i Nord-Amerika. MRL vil installere Trafficprinter på sine egne lastebilpåbygg.