Hemmeligheten bak førti års drift i bransjen

I januar 2022 feiret Trysil RMM 40-års jubileum, og daglig leder Jon Kjetil Jutulstad beskriver et lite industrieventyr som startet i Trysil for førti år siden. Det var nå den 90 år gamle Geir Storjordet som startet det hele, og han følger fortsatt ivrig med på utviklingen av selskapet, da han er nærmeste nabo til produksjonslokalene.

 

Geir Storjordet
Geir Storjordet

Eventyret starter

«Jeg startet i veimerkingsbransjen i Oslo allerede i 1957, men på slutten av 70-tallet bestemte jeg meg for å flytte hjem til gården min i Trysil. Statens Vegvesen ville gjerne at jeg skulle fortsette med å bygge maskiner for dem, og de bestilte 11 maskiner før jeg i det hele tatt var kommet i gang. Da måtte jeg få tak på folk og lokaler på kort tid, jeg jobbet 24 timer i døgnet og fikk det til. Siden bygde jeg nytt hus og egne produksjonslokaler på gårdens grunn», sier Storjordet.

«Da de nye lokalene sto ferdig fikk jeg bestillinger på maskiner både fra Island og Færøyene, og ikke lenge etterpå leverte jeg maskiner til flere europeiske land.», sier Storjordet.

Storjordet har flere historier å fortelle, inkludert hvalfangst på Færøyene og leveranser til Afrikanske land gjennom NORAD. Da han pensjonert seg i 1997 solgte han bedriften til dagens eiere.

Trysil Road Marking Machine in the Faroe Islands in 1988
Trysil Road Marking Machine in the Faroe Islands in 1988

Fokus på kvalitet

Førti års drift har ikke vært en enkel oppgave, men Jutulstad tror at nøkkelen ligger i at de har holdt seg i den samme bransjen hele tiden, og at de kontinuerlig har forbedret produktene sine, inkludert noen innovative sprang. «Den pågående internasjonaliseringsprosessen selskapet nå er inne i viser at alt er mulig, selv i en liten bygd som Trysil», sier Jutulstad.

 

Solvent paint truck manufactured in Trysil in the mid 80’s
Solvent paint truck manufactured in Trysil in the mid 80’s

Lang historie med høy kvalitet

«Vi har produsert veimerkingsmaskiner på den samme plassen i 40 år, og har bygget sten på sten hele tiden i form av flere ansatte, større produksjonslokaler og stadig flere kunder. Jeg pleier å si at vi er Trysils best bevarte hemmelighet», sier Jutulstad.

Et kvalitetsstempel er at Trysil RMM nå i 2022 leverer en ny veimerkingsmaskin til Færøyene etter 33 års drift med den gamle som Storjordet leverte i sin tid.

Når Storjordet bor så nærme produksjonslokalene er han stadig innom, så sant han ikke suser forbi vinduene på 4-hjulingen sin. «Jeg må vel ha gjort en noenlunde god jobb og opparbeidet et godt rykte for selskapet. Jeg deltok på en messe en gang hvor en konkurrent kom bort til meg og sa at de hadde gitt opp å forsøke å komme inn på det norske markedet, for alle kundene i Norge ville bare handle med meg», sier Storjordet og ler godt.

Self-propelled road marking machine operating in Norway in the 60’s
Self-propelled road marking machine operating in Norway in the 60’s