Trafficprinter: Sikrere veimerking

Trysil RMM sin innovative Trafficprinter bringer veimerkerne fra veibanens trafikkfarlige arbeidssone til førerhusets trygge omgivelser. Den første prototypen ble introdusert i 2012 og Kent Roberg har vært Trafficprinter operatør fra starten. Maskinen printer tekst og symboler automatisk i veibanen og erstatter den snart utdaterte og manuelle håndleggingsmetoden.

«Dette gjør veimerking vesentlig sikrere for operatøren da alt arbeidet styres fra førerhuset og vi unngår å ha ubeskyttede veiarbeider i veibanen», sier Roberg.

Roberg har også bidratt med produktutviklingen av Trafficprinter som nå kommer i sin 3. utgave.

«Nå er det fem Trafficprintere i bruk, en i Finland, en i England og tre i Sverige», forklarer Roberg, «og to til er under bygging».

Det har tatt 10 år og mye svette og tårer å komme frem til dagens utgave av Trafficprinter. Bruk av termoplastisk veimerkingsmateriale gjør at oppgaven er krevende, og resultatet er en liten «prosess fabrikk» på hjul.

«Det har vært spennende å få lov til å være med på utviklingen av et så innovativt produkt, særlig når utfallet blir en sikrere arbeidsplass og økt effektivitet for kundene våre», sier Roberg.

Den ultimate fordelen med Trafficprinter er at den forhindrer dødsulykker, og det er den viktigste årsaken til at Trysil RMM investerer så mye tid, krefter og penger i å utvikle produktet.  Roberg sier at hvis maskinen forhindrer ulykker på veien så får alle involverte lønn for strevet, og hele prosessen blir veldig motiverende.

«Når vi nå endelig kan trykke på print knappen og se at det kommer ut et perfekt symbol på veibanen så er den en god følelse. Det er alltid like gledelig å se kundenes forbløffelse når de ser hva maskinen kan gjøre», sier Roberg.