bildet viser bilen

På vei mot det forjettede land

Alt er litt større i USA. Veiene er lengre, broene høyere og trafikkbildet litt mer komplekst. Det er et enormt maskineri som står rundt og bak en ferdig vei og i disse dager er Trysil RMM på vei inn i dette landskapet for å bidra til at veiene kan bli ferdigstilt under tryggere rammer for veiarbeiderne. Og nå nærmer vi oss en viktig milepæl!

Et skritt nærmere fremtiden

En Trafficprinter® for det amerikanske markedet ferdigstilles i disse dager.  I begynnelsen av november 2023 ble de ferdigproduserte printerdelene sendt med båt til USA. Etter nesten en måned til sjøs ankom de samtidig som et team på fire menn fra Trysil RMM som sammen med vår samarbeidspartner i USA, MRL, skulle montere det hele på en ny lastebil. «For det nordiske markedet monterer vi alt her i Trysil,» forklarer Jon Kjetil Jutulstad, CEO i Trysil RMM, «men denne gangen har vi valgt en litt annen vri. Siden vi ikke bruker samme type lastebiler, bestemte vi at det var best at MRL bestilte inn bilen før vi kom, og så kunne gutta våre montere på utstyret fra oss i USA. På denne måten blir både vi og MRL bedre kjent med hverandre og det vi setter sammen slik at vi på sikt kan optimalisere leveransene for det amerikanske markedet.»

Jon Kjetil forteller om en bransje der man ikke har klart å dra nytte av den teknologiske utviklingen man ser på andre felt. Resultatet er at mange fortsatt jobber manuelt, noe som igjen skaper trafikkfarlige situasjoner for de som har sitt daglige virke midt i veibanen. «En Trafficprinter® vil gjøre veimerking til et trygt yrke og gjøre det enklere for kundene våre å rekruttere personell til å utføre jobben.»

bildet er sammensatt a og viser bil under konstruksjon og folk fra Trysil RMM

Avspark i februar

De fire som dro over for å montere det nyproduserte utstyret, kom hjem med nye erfaringer og satte igjen en Trafficprinter® klar for testing hos MRL. På nyåret er det satt av god tid til å sørge for at alt fungerer som det skal før den virkelig store testen står for døren i februar. Det er da bilen skal vises frem for en samlet amerikansk bransje på årets store messe i San Diego, og det er ingen tvil om at Jon Kjetil er spent. «USA er jo et helt enormt marked og vi håper at de tar oss imot like godt som vi har blitt i både Sverige og Finland! Veien frem hit har vært lang og vi har lagt ned masse tid og energi for å komme dit vi er i dag.»

Heldigvis har Trysil RMM funnet en god samarbeidspartner i MRL. Med et felles mål om å lykkes sammen har man gjennom ukentlige tekniske møter planlagt oppsett og fremdriftsprosess. «Vi føler at vi har møtt et selskap med dyktige og jordnære folk som passer godt sammen med oss,» sier Jon Kjetil og legger til at ledelsen til MRL kommer på besøk til Trysil i januar. «Vi tenker at det sier ganske mye om hva slags partner vi har fått og den investeringen vi faktisk gjør i hverandre.»

Etter den store messedebuten vil bilen dra ut på et road show der målet er å vise den frem i flere av Amerikas stater. «I USA har man et eget Departement of Transport med egne regler i hver stat, så sammen med MRL vil vi reise gjennom hele kontinentet og presentere løsningene våre for departementsansatte og entreprenører. Vi starter i California som er en foregangsstat og så tar vi bare en og en stat fra der!» forteller Jon Kjetil.

Og så kommer det som blir virkelig spennende; å se om USA er like interessert i denne nye måten å merke vei på som de vi møter i Norden. Trysil RMMs mål er hvert fall helt klart – et langt og godt partnerskap med MRL med mål om en tryggere og mer effektiv veimerking for alle!